Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tajemství Džusinského pyrit-polymetalického naleziště

8. 12. 2020

Oslovil mě kolega výzkumník s prosbou, zda bych zjistil, co se skrývá za řadou podivných objektů ve tvaru hvězdy, které objevil na mapách Google. Přestože jsem zrovna neměl moc času, rozhodl jsem se na jeden z nich blíže podívat. Na základě zjištění tedy budu nyní pokračovat v sérii geologicko-historických příběhů o naší neznámé minulosti, o místě a roli těžby v ní a pokusím se potvrdit platnost zjištění, ke kterým jsem dospěl již dříve (Pevnosti-hvězdy a jejich orientace podle lineárních anomálií BGF a která jasně naznačují starobylost tohoto objektu a jeho příslušnost ke klasickým pevnostním hvězdám. Faktem totiž je, že z nějakého důvodu si už od nejranějšího starověku lidé z neznámého důvodu pro své stavby vybírali místa, která měla určitou strukturu anomálií nad tektonickými poruchami. Přitom však zhruba od poloviny 19. století se už při stavbách těmito anomáliemi nikdo neřídil. Psal jsem o tom již v článcích: Chrámy stojí na křížích 1 a jsou zde opět pyramidy v Gíze (Egypt) Chrámy stojí na křížích 2

Zkoumaný objekt se nachází v blízkosti vesnice Těrensaj v Adamovském okrese Orenburgské oblasti, na jižním okraji dolu Džusinského pyrit-polymetalickém ložiska (vlastněného společností Ormet CJSC, která je součástí „Ruské měděné společnosti“, RMK). Těsně vedle vede železniční trasa Orsk - Kartaly. Od roku 2004 se v dole těžilo z povrchové jámy a od roku 2015 těžba rud pokračuje podzemní metodou. Provozní zásoby podzemní části se odhadují na 1,3 milionu tun rudy.

Při studiu této „hvězdy“ na satelitním snímku pomocí autorské technologie dálkového průzkumu Země SGT DZ byla zjištěna přesná orientace jejích dvou „paprsků“ ve směru lineárních anomálií nad tektonickými poruchami (červené čáry). Tuto vlastnost mají absolutně všechny takzvané „hvězdy-pevnosti“, které jsem dříve testoval, a proto to lze považovat za spolehlivé kritérium umožňující zařadit studované objekty do stejné kategorie. Tato vlastnost také naznačuje, že stavba je jen stěží moderním novodělem. Žlutozelené čáry zde označují obrys dajky (rudní žíla, geolog.), které jsou spojeny se stejnými lineárním anomáliemi, ale častěji širšími. Tato dajka protíná objekt téměř uprostřed, rovnoběžně s další tektonickou poruchou . . . . .

https://www.tart-aria.info/cs/tajny-dzhusinskogo-kolchedanno-polimetallicheskogo-mestorozhdenija/